Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

V úterý 30. května se v NNF konal Den zdraví

28. 04. 2023 
 - NNF

Poslední květnové odpoledne věnovala Nemocnice Na Františku zdravotní osvětě. Ve venkovním areálu nemocnice se konala akce nazvaná Den zdraví, jejímž cílem bylo informovat veřejnost o preventivních vyšetřeních a samovyšetřeních v oblasti onkologické prevence, zdravém stravování, prevenci obezity a o správném držení těla i zdravém sezení při práci.

Lidé si mohli nechat změřit krevní tlak a hladinu cukru v krvi. Zdravotníci se pečlivě věnovali všem návštěvníkům, měli pro ně připravené edukační materiály a dárečky.

Na místě byli také strážci zákona se svým doprovodným programem. Návštěvníci si například mohli vyzkoušet brýle simulující vidění po požití nelegální taneční drogy extáze nebo si prohlédnout vybavení a vůz speciální pořádkové jednotky.

Ve stánku Pražské hygienická stanice si zájemci mohli nasadit "opilecké" brýle simulující mírnou opilost a vyzkoušet správný postup mytí rukou. Zda jsou ruce opravdu řádně umyté si pak zkontrolovali pod UV lampou.

Návštěvníci se mohli na místě také dozvědět o sociálních službách nabízených první městkou částí a o projektech podporujících bezbariérovost. O preventivních programech a příspěvcích pro své klienty pak informovala Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Na Dni zdraví měla prezentace svých produktů farmaceutická společnost Wörwag Pharma, společnost Fresubin vyrábějící speciální výživu pro pacienty a Studio LUDWIG, které prodává epitézy, zdravotní podprsenky a další zdravotnické pomůcky pro pacientky s rakovinou prsu.

Děkujeme všem, kteří se Dne zdraví zúčastnili, a také všem našim zaměstnancům, partnerům a sponzorům, díky nimž mohla tato akce vzniknout. Naše poděkování patří v neposlední řadě také Správě služeb hlavního města Prahy, jež na tuto událost zapůjčila stany.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram