Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Nemocnice Na Františku bude mít vlastní klinickou laboratoř

09. 01. 2023 
 - NNF

Po dvanácti letech obnoví Nemocnice Na Františku provoz vlastní klinické laboratoře. K jejímu otevření by mělo dojít v řádu několika měsíců. Dosud laboratorní služby v nemocnici zajišťovala externí společnost.

V roce 2011 tehdejší vedení nemocnice laboratorní provoz zrušilo a uzavřelo smlouvu s externím dodavatelem, který služby klinické laboratoře pro nemocnici zajišťoval. Současný ředitel nemocnice David Erhart poté, co v roce 2018 nastoupil do čela vedení nemocnice, začal připravovat obnovení laboratorního provozu, který by opět patřil nemocnici.

Po dlouhých přípravách a jednáních vznikl realizační tým složený ze zaměstnanců nemocnice a externích pracovníků, kteří se na otevření nové laboratoře podíleli.

Připravovaná laboratoř klinické biochemie a hematologie by měla provádět základní klinická vyšetření pro ambulance a lůžková oddělení nemocnice. Do budoucna by laboratoř mohla zajišťovat laboratorní služby i pro další zdravotnická zařízení včetně soukromých ordinací praktických lékařů a specialistů. V plánu je také vybudování odběrového místa pro veřejnost.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram