Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Den zdraví podpořili zástupci Prahy 1 a hlavního města

02. 06. 2023 
 - NNF

Den zdraví, který se konal v úterý 30. května odpoledne v Nemocnici Na Františku, patřil všem, kdo se aktivně zajímají o své zdraví, prevenci a zdravý životní styl. Na akci, jejíž vznik podpořila také Městská část Praha 1, nemohli chybět její zástupci, kterými byli starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská a radní Prahy 1 pro oblast zdravotnictví a Nemocnici Na Františku Michal Müller. Den zdraví přišla také osobně podpořit náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví Alexandra Udženija. Ředitel Nemocnice Na Františku David Erhart a přítomní hosté následně společně uvítali na Dni zdraví všechny návštěvníky.

„Nesmírně si vážím toho, že jsme byli Všeobecnou zdravotní pojišťovnou osloveni s nabídkou účastnit se Dne zdraví,“ ujal se zahájení akce ředitel Nemocnice Na Františku David Erhart. Dále zdůraznil zásadní roli prevence ve všech oblastech zdravotnictví, která není v naší zemi dostatečně dodržována. „Zanedbaná prevence stojí hodně lidských životů, mnoho zdravotních trablů, bolesti, ale také peníze, které do systému zdravotnictví také patří,“ dodal ředitel Erhart a poděkoval všem zúčastněným za přípravu odpoledne, které se věnuje právě zejména prevenci.

„Ráda bych poděkovala nejen vám, pane řediteli, ale všem vašim zaměstnancům za tu skvělou práci a péči, kterou odvádíte pro Pražany. Myslím si, že Nemocnice Na Františku je velmi důležitou nemocnicí pro hlavní město,“ složila kompliment Alexandra Udženija a pochvalovala si vzájemnou komunikaci mezi Prahou 1, hlavním městem Prahou a vedením nemocnice. Díky této spolupráci má být například na podzim otevřena zubní lékařská pohotovost.

„Z Nemocnice Na Františku se stala ta nemocnice, o které se mezi lidmi říká, že je tu lidská péče,“ chválila přístup k pacientům starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská a uvedla, že tato pověst vypovídá o tom, jak každý ze zaměstnanců nemocnice přistupuje k pacientovi, jak osobně si tuto svoji práci bere.

„Jsem rád, že jsme nastavili komunikaci mezi Prahou 1 a hlavním městem Prahou o tom, jak má vypadat budoucnost Nemocnice Na Františku,“ uvedl ve své řeči Michal Müller, radní pro zdravotnictví a NNF. Závěrem popřál všem dobré výsledky zdravotních testů, které si návštěvníci mohli během Dne zdraví nechat udělat.

Bohatý program doplnili také prezentace partnerů včetně stánku Městské části Praha 1 a Všeobecné zdravotní pojišťovny. Příslušníci Policie ČR pak představili svoji speciální pořádkovou jednotku a návštěvníci si mohli prohlédnout zvláštní vybavení a speciální policejní vůz.

Galerie

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram