Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Studenti ze Slovenska se účastní letní stáže na rehabilitačním oddělení

18. 07. 2023 
 - NNF

Budoucí fyzioterapeuti z Trenčianské univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíně se rozhodli absolvovat letní stáž v rámci programu Erasmus na oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny v Nemocnici Na Františku.

„Vaši nemocnici jsme si vybrali proto, že jsme prváci, a tak jsme chtěli nějaké menší zdravotnické zařízení, které by nejlépe bylo v centru města. Kromě toho se nám líbilo vaše rehabilitační oddělení, které má jak ambulantní, tak i lůžkovou část, což nám umožňuje získat poměrně široké pole zkušeností,“ vysvětlila jedna ze studentek.

Přestože si studenti ze Slovenska mohli v rámci programu Erasmus vybírat pro svoji letní stáž z řady jiných zemí, zvolili si právě Českou republiku. „Chtěli jsme do Prahy, protože pro nás je výhodou, že rozumíme jazyku, a tak se můžeme zapojovat do rehabilitací a cvičení. Kdybychom šli do jiného státu, kde by byla určitá jazyková bariéra, tak tam bychom se mohli pouze dívat a nemohli bychom se účastnit rehabilitačních aktivit,“ sdělili stážisté.

Na stáži budou studenti celé dva měsíce, a to od července do srpna.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram