Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Investujeme do spokojenosti pacientů: Nové postele na všech odděleních akutní péče

08. 02. 2024 
 - NNF

V rámci neustálé snahy o zlepšování kvality poskytovaných služeb přistoupila Nemocnice Na Františku ve druhé polovině loňského roku k rozsáhlé modernizaci svého lůžkového fondu. Významná investice financovaná z dotačního programu REACT-EU představovala nákup více než stovky nových lůžek od českého výrobce LINET.

Dodávka zahrnovala kromě standardních polohovacích elektrických lůžek také modely určené pro jednotky intenzivní péče, dále speciální bariatrická lůžka s vyšší nosností a širší ložní plochou, pasivní a aktivní matrace i noční stolky.

Investice byla součástí Výzvy č. 98 - Rozvoj, modernizace a posílení odolnosti páteřní sítě poskytovatelů zdravotní péče s ohledem na potenciální hrozby. Nová lůžka získala všechna oddělení intenzivní péče a všechna standardní oddělení akutní péče, která zahrnují internu, chirurgii a ortopedii.

Realizace výměny tak velkého počtu lůžek představovala pro nemocnici skutečnou výzvu. „Ovšem díky pečlivému naplánování a profesionalitě celého týmu se podařilo tuto akci úspěšně dokončit ke spokojenosti nejen našeho personálu, ale i našich pacientů,“ uvedla vedoucí obchodního oddělení nemocnice Marie Sigmundová.

Podle jejích slov vybrala nemocnice dodavatele lůžek formou vypsání nadlimitní veřejné zakázky. „Po důkladném posouzení všech nabídek zvítězila právě společnost LINET, která splnila všechny stanovené podmínky, technické parametry a prokázala svou odbornou způsobilost,“ dodala Sigmundová.

Ředitel nemocnice David Erhart věří, že nová lůžka poskytnou pacientům lepší komfort a současně usnadní práci personálu, který se o pacienty stará. „Tato investice potvrzuje náš závazek poskytovat nejvyšší možnou úroveň péče všem, kdo ji u nás vyhledají," dodal Erhart.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram