Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Zubní pohotovost navštívilo v prvních pěti měsících více než dva tisíce pacientů

23. 02. 2024 
 - NNF

V říjnu loňského roku začala v Praze v prostorách Nemocnice Na Františku fungovat nová zubní pohotovost. Od svého otevření poskytla péči téměř dvěma tisícům dospělých pacientů a více než dvěma stovkám dětí.

Projekt se podařilo zrealizovat za významné podpory hlavního města Prahy, které poskytlo nemocnici dotaci ve výši 2,5 milionu korun na pořízení stomatologického vybavení a nadále pravidelně přispívá na zajištění provozu pohotovosti.

Náměstkyně primátora hlavního města pro oblast zdravotnictví Alexandra Udženija, která stála u zrodu nové zubní pohotovosti v Nemocnici Na Františku, k tomu říká: „Nové zubní pohotovosti byly a stále jsou jednou z mých priorit. Jejich nedostatek trápí celou republiku, a i to je jedním z důvodů, proč mnoho pacientů ze Středočeského kraje, ale i ze vzdálenějších oblastí jezdí využívat tuto péči právě k nám do Prahy. Pro mě je na prvním místě péče o Pražany a nemůžeme tu pořád hasit požáry i za ostatní.“

Zřizovatel nemocnice, kterým je městská část Praha 1, poskytl finanční prostředky na rekonstrukci prostor ambulance ve výši 300 tisíc korun.

Jsem moc rád, že díky spolupráci s magistrátem může naše nemocnice nabídnout další a tolik potřebnou péči pro Pražany. Naším cílem je poskytovat co nejkvalitnější a nejkomplexnější zdravotní péči, a zubní ambulance s pohotovostí je dalším střípkem v mozaice našich služeb,“ zmiňuje radní Prahy 1 pro oblast zdravotnictví Michal Müller.

Zajištění kvalifikovaného personálu pro novou zubní ambulanci bylo možné díky úzké spolupráci s MDDr. Bárou Malíkovou, která jako vedoucí lékařka stomatologie v Nemocnici Na Františku sehrála v tomto ohledu klíčovou roli. Díky její odbornosti a zkušenostem se podařilo sestavit tým zdravotnických profesionálů, kteří jsou připraveni poskytovat pacientům vysoce kvalitní péči.

Jako vedoucí lékařku stomatologie NNF mě těší, že se podařilo zrealizovat provoz nové zubní pohotovosti právě v naší nemocnici. Ukázalo se, že pokud se nastaví dobré podmínky, jako je moderní vybavení a adekvátní platové ohodnocení, zájemci z řad lékařů se hlásí sami a jejich nedostatkem rozhodně netrpíme,“  vysvětluje Malíková.

„Otevření zubní pohotovosti Na Františku je nejen smysluplným krokem směrem k pacientům žijícím v Praze a návštěvníkům Prahy, ale současně jedním z příkladů fungující spolupráce s hlavním městem Prahou a jejími představiteli,“ uzavírá ředitel Nemocnice Na Františku David Erhart.  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram